Pätkä- ja osa-aikatöiden etsiminen Helsingissä

Monet hakevat osa-aikaisia töitä tai kausitöitä ihan tarkoituksella. Yleensä halutaan päivätyö, jolloin tietää kuukauden työmäärän sekä tulot tarkasti etukäteen. Jotkut kuitenkin tykkäävät omasta vapaudesta töiden suhteen ja haluavat tehdä mieluummin vaikkapa freelancer-töitä tai muita kausittaisia tai osa-aikaisia töitä. Silloin voi helposti itse vaikuttaa siihen, miten paljon töitä kuukaudessa kertyy ja sitä mukaa tietysti siihen, miten paljon tuloja tulee saamaan. Joidenkin elämäntilanteeseen sopii paljon paremmin, että voi tehdä töitä vaikkapa iltaisin tai viikonloppuisin. Millaisia osa-aikaisia töitä yleensä on tarjolla esimerkiksi Helsingissä? Monesti pätkätyöt ja osa-aikaiset työt ovat esimerkiksi sijaisuuksia tai jotain töitä, mitä pystyy tekemään ilman pitkää koulutusta. Töitä voi hakea monesti internetistä, mutta myös perinteisemmillä tavoilla voi löytää itselleen sopivaa työtä. Jos työn hakeminen ja osa-aikaiset työt kiinnostavat, niin lue tästä artikkelista eteenpäin. Kerromme tarkemmin eri töistä, joista voi löytyä osa-aikaista työtä.

Ravintola-alan työt

Ravintola-alalla on monesti tarjolla lyhytaikaista tai kausittaista työtä. Monesti ravintolat hakevat sesonkien ajaksi työvoimaa, mutta sesongin jälkeen ei ole enää töitä tarjolla. Erityisesti Helsingissä on useita ravintoloita keskustan alueella, joissa tarvitaan työvoimaa vaikkapa kesälomien aikaan. Silloin on aina paljon turisteja liikkeellä ja ravintoloissa syödään paljon enemmän kuin vaikkapa talvella. Monet tykkäävät tehdä näitä ravintola-alan kausitöitä ja jotkut saattavat reissata Suomeakin ympäri töiden perässä. Ehkä ensin ollaan kesä ja syksy Helsingissä ravintola-alan töissä ja talven tultua lähdetään vaikkapa Lapin hiihtokeskuksen ravintolaan töihin.

Jos haluaa löytää Helsingissä ravintola-alan töitä, internet on tässäkin hyvä apu, mistä lähteä liikkeelle. Monet yksityiset ravintolat saattavat lisäksi ilmoitella avoimista paikoista omissa sosiaalisen median kanavissaan. Niitä kannattaa siis ilman muuta seurata, mikäli haluaa vaikka töihin johonkin tiettyyn ravintolaan. Monet ketjuravintolat taas ilmoittavat avoimista paikoista omilla nettisivuillaan. Aina voi käyttää myös perinteisiä menetelmiä työnhaussa. Voi ottaa puhelimen kauniiseen käteen ja soittaa ravintolaan ja kysyä millainen työtilanne heillä on. Sitä arvostetaan monessa paikassa, jos on henkilökohtaisesti itse ottanut yhteyttä sinne.

Hoiva-ala

Hoiva-alaa ei monesti mielletä osa-aikaisen työn paikkana. Tosiasia kuitenkin on, että monet tekevät hoitoalalla keikkatöitä, jolloin voi itse vaikuttaa omaan työkuormaansa. Esimerkiksi sairaaloissa tarvitaan henkilökuntaa vuorokauden kaikkina aikoina, joten joku voi tykätä tehdä vaikkapa vain muutamia iltavuoroja viikossa ja työskennellä esimerkiksi yleisimpinä loma-aikoina. Jos lähtee tekemään hoitoalan töitä, täytyy tietysti olla jokin alan peruskoulutus, jotta töitä voi ylipäätään tehdä. Opiskelijanakin voi päästä tekemään jotain kevyitä töitä, esimerkiksi valvontaa tai laitossiivojan töitä.

Monesti korkeasti koulutetut ammattilaiset mielletään päivätyön tekijäksi, mutta myös monet lääkärit saattavat tehdä keikkatyötä. Heillä on ehkä joitain tehtäviä vaikka sairaalassa, mutta sen lisäksi he saattavat tehdä vastaanottoa yksityisellä lääkäriasemalla. Tämä on erittäin yleinen toimintamalli.

Sisällöntuottajat ja muut internet-pohjaiset työt

Jos haluaa alkaa tekemään osa-aikaisia töitä ilman pitkää koulutusta, niin voi yrittää löytää töitä, mitä voi tehdä internetin välityksellä. Niitä voi olla esimerkiksi sisällöntuottaminen, tai jos sinulla on taito hyppysissä, voit alkaa ylläpitämään yritysten sosiaalisen median tilejä. Monilla yrityksillä ei ole aikaa eikä osaamista hoitaa sosiaalisen median tilejään, joten jos osaat kirjoittaa ja tiedät jotain media-alasta, voit yrittää löytää näitä töitä. Esimerkiksi juuri Helsingissä toimii lukematon määrä yrityksiä, joilta kannattaa kysyä sisällöntuottajan tai sosiaalisen median töitä. Näin saatat saada hyvin jalkaa oven väliin, ja siitä voi olla apua tulevaisuudessa, jos tarkoitus on jossain vaiheessa löytää kokoaikaista työtä.